Waarom servies of glaswerk bedrukken de beste vorm van sluikreclame is

2 december 2024 - Leestijd 4 min.

Het bedrukken van servies of glazen is de beste vorm van sluikreclame. Het valt je niet altijd op, maar door de opkomst van social media ben jijzelf de belangrijkste marketeer geworden. Jouw volgers zien waar je bent geweest, doordat jij een foto deelt op Instagram. Als jij goede ervaringen hebt bij bijvoorbeeld een goed lunchcafé, heb jij jouw volgers beïnvloed, doordat je het op social media hebt gezet. In deze blog duiken we nog verder op de wereld achter het bedrukken van glaswerk en servies in.

Jij wilt graag jouw logo bedrukken of graveren op glaswerk of servies. Of je dat nou doet omdat het mooi is óf omdat jij jouw merk wilt promoten, er zijn genoeg redenen waarom het bedrukken van glaswerk of servies zo succesvol kan zijn. Hier zijn de drie belangrijkste opbrengsten van bedrukte glazen of bedrukt servies.

  1. Jouw merk is completer. Stel je voor: je bent de eigenaar van een mooi restaurant. Als de gasten uit bedrukte wijnglazen drinken of van bedrukte borden eten, leg je ze in de watten. Bedrukte glazen en bedrukte borden helpen jou daar heel erg mee. Het plaatje van jouw brand is een mooi geheel en compleet met bijvoorbeeld gegraveerde wijnglazen of mooi bedrukte koffiekopjes.

 

  1. Je brengt je merk onder de aandacht van je gasten. Het lijkt misschien logisch dat de meeste mensen wel weten waar ze een tafeltje gereserveerd hebben, maar dat wordt heel makkelijk vergeten. Jij als horecaondernemer of bedrijf hebt er baat bij als je op een subtiele manier laat merken wie jij bent als bedrijf. Ben je bekend met “The Rule of 7”? Deze stelling stelt dat mensen iets zeven keer moeten waarnemen om het daadwerkelijk te herinneren. De beste manier om gasten te laten merken bij wie ze te gast zijn is door servies of glazen te bedrukken. De gast kijkt steeds naar de gegraveerde wijnglazen en naar jouw logo. Het blijft hangen, waardoor ze makkelijk antwoord kunnen geven op de vraag “Bij welk restaurant heb je pas gegeten?”. Jouw bedrijf of horecaonderneming blijft hangen in de hoofden van jouw gasten. Dat is precies wat je nodig hebt om ze terug bij jou te laten komen!

 

  1. Jouw gasten als marketeers. Social media is tegenwoordig niet meer te wegdenken. Sterker nog, social media is een groot deel van ons leven geworden. Zo ook voor de gasten van jouw bedrijf of horecaonderneming. Als zij op hun vrije vrijdagavond heerlijk ergens hebben gegeten, posten ze achteraf op Instagram, Facebook of Snapchat dat ze heerlijk gegeten hebben. Als de volgers van jouw gasten het logo op de borden zien, denken ze: “Hé, daar moet ik ook eten, want zij vonden het daar ook heerlijk!”

 

Doe er je voordeel mee! Gebruik jouw gasten als marketeers voor jouw onderneming. Gratis reclame is altijd fijn!

Sluikreclame klinkt geniepig, maar het werkt echt! Doordat mensen jouw onderneming herkennen, blijven ze jou trouw. Vraag vooral naar de mogelijkheden! Wij helpen u graag. Vraag direct een offerte of gratis digitale proefdruk aan.