Welke doppen kunnen bij de flessen geleverd worden?

26 augustus 2024 - Leestijd 4 min.

Doppen zijn essentieel voor op de flessen. Toch wordt nog vaak vergeten dat de doppen bijdragen aan het uiterlijk van de fles. Bij een strakke fles met een keurig zwart logo zou een rode dop bijvoorbeeld ineens heel erg opvallen. Kortom: let op de doppen. In deze blog wordt uitgelegd welke doppen er beschikbaar zijn en bij welke flessen ze passen.

Welke flessen zijn er?

Riké heeft een aantal hardlopers als het gaat om flessen. Wij leveren de flessen van de series Oslo, Apollo, Neos en Oxygen, maar ook op aanvraag. Bij al deze flessen leveren wij dezelfde doppen. Dit betekent dat de doppen op een Oslo fles ook op een Neos fles zouden passen, ideaal!

De flessen zijn in veel verschillende formaten te leveren: van 0,1 – 1,0 liter en alles wat daartussenin zit. Het is mogelijk om deze flessen te laten bedrukken in meerdere kleuren of te laten graveren in een grijze look: net wat jij wilt.

 

Welk formaat doppen zijn er?

Het formaat van de dop is afhankelijk van het formaat van de fles. De schroefdoppen die bij flessen van 0,2 – 0,5 liter horen, hebben een diameter van 28 mm. De schroefdoppen die bij flessen van 0,7 – 1,0 liter horen, hebben een diameter 33 mm.

Het is dus belangrijk om te kijken naar het formaat doppen dat je bestelt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan: je koopt een grote fles, maar ontvangt kleine doppen. Als je niet zeker weet of je de juiste doppen hebt besteld, kan je altijd even contact met ons opnemen. Aarzel niet!

 

Welke verschillende doppen zijn er?

Schroefdoppen

De schroefdoppen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Allereerst is de grootte van de doppen, zoals eerder vermeld, dus afhankelijk van de grootte van de fles. Er zijn dus twee verschillende formaten doppen.

De kunststof schroefdoppen zijn in zes verschillende kleuren te verkrijgen: rood, blauw, zilver, goud, zwart en paars. Ook zijn deze te verkrijgen als houtvariant. Deze dop heeft een mooie en professionele uitstraling

 

Kurkdoppen

Op de grote flessen van 1,0 liter uit de series Oslo en Neos kunnen kurkdoppen worden meegeleverd. Deze flessen hebben een speciale kurksluiting, waardoor er een kurkdop op past en geen schroefdop. Zo maak je je flessen net iets specialer.

De kurkdoppen zijn in vier verschillende kleuren te verkrijgen: zwart, zilver, donkerhout en lichthout. Deze zijn op aanvraag te verkrijgen: we sturen je graag een offerte.

 

Het belang van de kleur van de dop

De kleur van de dop is heel belangrijk. Veel klanten gebruiken de doppen om onderscheid te maken tussen bruisend water en stil water. Je kan dan de rode doppen gebruiken om bruisend water te identificeren en de blauwe doppen om stil water te identificeren. Dit is ook mogelijk met zilver of goud: net wat jij wilt.

Bij het bedrukken of graveren van de fles, is het mooi als de bedrukking match met de dop. Als het een zwarte bedrukking is, zou een mooie zwarte dop passend zijn.  

 

Kurken bij karaffen

Riké levert ook karaffen, zoals de karaffen van de series Ypsilon of Village. Deze karaffen zijn helemaal compleet met een mooie grote kurk. Deze kurk is van echt kurk gemaakt en is de finishing touch!

 

Kan je doppen bedrukken?

Het is ook mogelijk om de doppen te laten bedrukken. Zo kan je bijvoorbeeld klein jouw logo op de dop laten bedrukken of het verschil tussen bruisend en stil water te laten zien. Dit is mogelijk vanaf een oplage van 250 stuks.

Aarzel niet om contact met Riké op te nemen als je vragen hebt. Zo komen we samen tot een mooi resultaat. Vraag een offerte aan of bestel direct vanuit de webshop!